top of page
over exm.png

Gameplay en (fijn)proeven, 
wat wil je nog meer?

Dat is precies wat wij dachten, een fijne combinatie. Daar begon het avontuur mee, gebouwd op bewezen techniek, gestart vanuit pure passie voor proeven.

Techneuten die van lekker eten houden

De oprichters van The Tasting Games zijn fijnproevers en hebben hun eigen liefhebberij omgezet in een combinatie van gameplay en proeven. Ze ontmoeten elkaar bij het technologiebedrijf Ex Machina Group, en zijn met hun culinaire passie, de live-video ervaring en programmeerkennis The Tasting Games begonnen. 

Officieel zeggen we dat zo: The Tasting Games is een activiteit van Tastings Unlimited Nederland BV en een idee van technologiebedrijf Ex Machina Group.

Hmm, dat Ex Machina, wat is dat eigenlijk? 
Ex Machina Group ontwikkelt al meer dan 10 jaar websites en apps waarmee TV-kijkers thuis mee kunnen spelen. Denk aan America Got Talent, The Voice en Top2000. Ex Machina Group levert daarnaast video- en interactietechnologie aan mediabedrijven wereldwijd. Dus met de ervaring om een degelijk platform op te zetten zit het wel snor :-)

Zou je ook wel mee willen helpen als developer of heb je andere kennis en ervaring, stuur ons dan even een mailtje: info@thetastinggames.nl 
Het zou leuk zijn te kijken of we een match zijn. 

PHOTO-2021-09-22-11-03-16.jpg
homepage_chef_lasagne@3x.png

Ons verhaal begint met een geluk bij een ongeluk

Oorspronkelijk begon The Tasting Games als The Wine Games. De app was klaar, de site stond en een grootse openingsproeverij stond gepland voor 25 maart 2020. En toen kwam corona. Het feest ging niet door en ineens was er tijd en ruimte om naast The Wine Games ook The Tasting Games te ontwikkelen. Ook leveranciers  werkten graag mee aan een concept dat hen nieuwe kansen bood. Spelen op afstand bleek een schot in de roos op het juiste moment. Een geluk, bij een ongeluk. Of zoals een bekende filosoof wel eens heeft gezegd: “Elk nadeel heb z’n voordeel”.

Inmiddels heeft The Tasting Games zich al op meerdere vlakken bewezen, zoals de unieke schaalbaarheid, de veelzijdigheid, de combinatie van online & echte proef-experience met aandacht en nog veel meer. Hierdoor is er een nieuw format ontstaan, en heeft deze periode gelukkig ook iets heel positiefs te weeg gebracht. 

bottom of page