top of page
vector_smart_object.png
star3.png

Vrijdag 5 maart  2021 - 17:30 uur
Kookworkshop met

Wilco Berends 
Restaurant De Nederlanden

Wilco Berends kookt sinds 2006 op sterrenniveau bij hotel & restaurant De Nederlanden in Vreeland (Utrecht). 

Hij kookt zoveel mogelijk met lokale producten, waarmee hij altijd weer tot verrassende smaakcombinaties komt, die er ook nog eens prachtig uitzien. Die kunst van mooie smaken én opmaak creëren zal hij tijdens zijn kookworkshop zeker over weten te brengen!

chef wilco.png

Menu

Zacht gegaarde zalm 
met quinoa grapefruit en bosui.

Gesmoorde Tarbot met spinazie 
en een kroketje van biet en knolselderij

Soufflé van vanille en kwark met een quenelle ijs 

Wijnadvies

Voorgerecht:  Frisse witte wijnen met wat mineraal, denk aan Gruner Veltliner of Weisburgunder uit Duitsland of een Pinot Gris uit de Elzas.

Hoofdgerecht: Bij dit gerecht passen houtgelagerde witte wijnen. Uit Bourgogne Chardonnay of een Chenin Blanc uit Loire, maar denk bijv ook aan een witte Rioja.

Nagerecht: Zoete wijnen, wit of rose van kleur. Maar een bubbel kan ook zeker als een lekkere cava of prosecco.

Je gaat zelf koken, proeven en quizzen door middel van een live Tasting Game met sterrenchef Wilco Berends van restaurant De Nederlanden. Dit doe je allemaal vanuit je eigen keuken, met de opgestuurde ingredienten. Je wordt begeleid door de sterrenchef en de co-host via een livestream die te volgen is via je laptop/een groot scherm. Via de app op je telefoon kan je de quizvragen beantwoorden. Tussendoor zijn er pauzes om de gerecht te proeven.  
De duur van dit event is ongeveer 4 uur.

Bitmap@2x (1).png

Tijdens de workshop beantwoord je vragen via de app op je mobiel. Heb jij de meeste vragen goed? Dan win je een sterrendiner voor twee in het restaurant van de desbetreffende chef, zodra de maatregelen dit weer toelaten.  

Over Wilco Berends

Koken met Sterrenchefs
 is een co-productie van Eat2Gather en The Tasting Games

KMSlogoAllesV2 L.png
bottom of page