Vrijdag 5 maart 2021 - 17:30 uur
Kookworkshop met
Wilco Berends
Restaurant De Nederlanden
Wilco Berends kookt sinds 2006 op sterrenniveau bij hotel & restaurant De Nederlanden in Vreeland (Utrecht).
Hij kookt zoveel mogelijk met lokale producten, waarmee hij altijd weer tot verrassende smaakcombinaties komt, die er ook nog eens prachtig uitzien. Die kunst van mooie smaken én opmaak creëren zal hij tijdens zijn kookworkshop zeker over weten te brengen!
Menu
Zacht gegaarde zalm
met quinoa grapefruit en bosui.
Gesmoorde Tarbot met spinazie
en een kroketje van biet en knolselderij
Soufflé van vanille en kwark met een quenelle ijs
Wijnadvies
Voorgerecht: Frisse witte wijnen met wat mineraal, denk aan Gruner Veltliner of Weisburgunder uit Duitsland of een Pinot Gris uit de Elzas.
Hoofdgerecht: Bij dit gerecht passen houtgelagerde witte wijnen. Uit Bourgogne Chardonnay of een Chenin Blanc uit Loire, maar denk bijv ook aan een witte Rioja.
Nagerecht: Zoete wijnen, wit of rose van kleur. Maar een bubbel kan ook zeker als een lekkere cava of prosecco.
Je gaat zelf koken, proeven en quizzen door middel van een live Tasting Game met sterrenchef Wilco Berends van restaurant De Nederlanden. Dit doe je allemaal vanuit je eigen keuken, met de opgestuurde ingredienten. Je wordt begeleid door de sterrenchef en de co-host via een livestream die te volgen is via je laptop/een groot scherm. Via de app op je telefoon kan je de quizvragen beantwoorden. Tussendoor zijn er pauzes om de gerecht te proeven.
De duur van dit event is ongeveer 4 uur.
Tijdens de workshop beantwoord je vragen via de app op je mobiel. Heb jij de meeste vragen goed? Dan win je een sterrendiner voor twee in het restaurant van de desbetreffende chef, zodra de maatregelen dit weer toelaten.
Over Wilco Berends
Koken met Sterrenchefs
is een co-productie van Eat2Gather en The Tasting Games