Chateau Amsterdam

Start:

16:30

uur

Zondag

1

november

"De lol van een pubquiz en het lekkere vaneen proeverij, dat is The Tasting Games"

Zondagmiddag lekker thuis op de bank. Wijnjournalist en assistent-wijnmaker Esmee Langereis ontvangt je voor een interactieve proeverij via The Tasting Games app. Interessant en spannend, want met proeven en quizvragen scoor je punten. Met een doos wijn naar keuze voor degene met de meeste punten. Zomaar, als prijs. 

Volg het event via de App en proef op jouw gewenste plek

Deze tasting is geweest

4x5-chateau-amsterdam-tasting-games_04.j

Wat krijg je dan

 • Een kaartje voor The Tasting Games Chateau Amsterdam gepresenteerd door Esmee Langereis
   

 • Wijn flight van 5 wijnen (50cc pp) van Chateau Amsterdam
   

 • Borrelplank met kaas van Kef (2x 100gr) en worst (1x 150 gr) van Brandt & Levie
   

 • Voor de winnaar: een doos wijn naar keuze van Chateau Amsterdam

  Dit is een try out met publiek. Dat betekent dat wij hem al goed vinden, maar we vragen je ook ons te laten weten wat er beter kan.

Over Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is de eerste urban winery van Nederland. Druifjes uit Europa, wijn uit Amsterdam. Gemaakt door twee generaties, sedert 2017. Er is een proeflokaal, waar je kunt aanschuiven voor een lange lunch of een aperitief. Dit alles onder één dak in een oude fabriekshal in Amsterdam-Noord aan het IJ.

Over Esmee Langereis

Esmee Langereis is journalist en columnist. Zij schrijft voor o.a. NRC en De Smaak van Italië en is co-auteur van De Grote Hamersma.  Sinds 2019 is Esmee assistent-wijnmaker bij Chateau Amsterdam. Esmee is WSET advanced gediplomeerd en maakte meerdere podcasts. Ook dat nog.

Over Kef

Kef is sinds 1953 een begrip in Amsterdam, met inmiddels 3 vestigingen. Kef voert in alle winkels een bijzonder verfijnd en exclusief assortiment kazen. Het is niet alleen een kaaswinkel, maar ook een affineur wat betekent dat ze zelf de kazen laten rijpen. Want wie wil er nu harde brie?

Over Brandt & Levie

Brandt & Levie maakt sinds 2011 lekkere worst van goed gehouden varkens. Ze maken droge worst, verse worst en vleeswaren. In klassieke smaken, maar ook in minder traditionele smaken.