Over ons

Techneuten die van lekker eten houden

The Tasting Games is een activiteit van Tastings Unlimited Nederland BV en een idee van technologiebedrijf Ex Machina Group (EMG). De oprichters zijn fijnproevers en hebben hun eigen liefhebberij omgezet in een combinatie van gameplay en proeven. EMG ontwikkelt al meer dan 10 jaar websites en apps waarmee TV-kijkers thuis mee kunnen spelen. Denk aan America Got Talent, The Voice en Top2000. EMG levert technologie aan mediabedrijven wereldwijd. 

Ons verhaal begint met een geluk bij een ongeluk

Oorspronkelijk begon The Tasting Games als The Wine Games. De app was klaar, de site stond en een grootse openingsproeverij stond gepland voor 25 maart 2020. En toen kwam corona. Het feest ging niet door en binnen Ex Machina vielen grote opdrachten voor TV en evenementen als het EK en de Olympische Spelen weg. 

Ineens was er tijd en ruimte om naast The Wine Games ook nog The Tasting Games te ontwikkelen. Ook leveranciers hadden tijd over en werkten graag mee aan een concept dat hen nieuwe kansen bood. Spelen op afstand bleek een schot in de roos op het juiste moment. Een geluk, bij een ongeluk.